beats by dre cheap

Knocked Up (2007)

„Knocked Up“, ili po nekom našem slobodnom prevodu „Napumpana“, sigurno je, pa ako ne najbolja, onda sigurno najoriginalnija romantična komedija koju sam pogledao u zadnjih nekoliko godina.

U principu nemam ništa protiv romantičnih komedija, ma koliko one bile eksplatisane po pitanju ideja, jer se u suštini mjenjaju samo glumci i glumice. Vjerujem da nema onog ko ne bi volio vidjeti, recimo, Jessicu Albu u nekoj modernijoj verziji „Postman Allways Rings Twice“, ili Hilary Duff u „When Harry Met Sally“. To je tako, majka priroda je surova, pa nas više ne može uveseljavat Jessica Lange, a ni Meg Ryan (osim možda u ulogama majki, ako ima onih „MILF“ frikova). Dolaze nove, mlade, zgodne djevojke, koje će da nam rasplamsavaju maštu, i za što ćemo mi da damo naše pare, kako bi nam Hollywood mogao obezbjediti nove, slične, identične filmove.

Elem, ovo nije „još jedna romantična komedija“, ovo je posve specifičan i nadasve zanimljiv film o životu jedne karijerstkinje (Katherine Heigl) i jednog luzera (Seth Rogen) ili što bi Amerikanci rekli „dude“-a, koji se slučajno jedne večeri upoznaju u noćnom klubu, malo plešu, malo više cugaju, i normalno završe u krevetu. „One-night-stand“ ipak neće ostati one-night-stand, jer djevojka zatrudni, i eto belaja. Film, netipično za romantične komedije, traje 2 sata, ali vjerujte da vrijedi svake minute. Za razliku od nekih drugih komedija, koje su pune nekakvog glupog, agresivnog humora, od kog se kezite ili čak ni to, ovaj film obiluje duhovitim situacijama, dijalozima, opaskama i komentarima, i sigurno će vas vezati za stolicu do samog kraja.

Režiser ovog remek djela (naravno u sferi romantičnih komedija), je Judd Apatow, koji nam je prije dvije godine podario također još jednu simpatičnu i originalnu romantičnu komediju, „[url=http://filmomanija.blogger.ba/arhiva/2005/12/11#115743]The 40 Year Old Virgin[/url]“. Zanimljivo, Apatow je „Knocked Up“ djelimično bazirao i na primjeru iz svog života, odnosno rođenju njegove kćerke, koju je dobio sa Leslie Mann, a koja također igra i jednu od sporednih uloga u ovom filmu.

Pored Katherine Heigl, koja igra glavnu žensku ulogu i koja je široj masi sigurno najpoznatija po ulozi doktorice Izzie iz hit-serije „Uvod u anatomiju“, tu je i Seth Rogen, koji je do sada uglavnom igrao sporedne uloge, ali je zato veliki uspjeh nedavno napravio sa još jednom romantičnom komedijom čiji dolazak u naša kina očekujemo uskoro, ali ovog puta u ulozi scenariste. U pitanju je film „Superbad“, koji je kao što rekoh već napravio značajan rezultat na američkom box office-u, pa ga zato s nestrpljenjem iščekujemo.  (Chop Top)

Filmomanija
http://filmomanija.blogger.ba
19/11/2007 20:25