beats by dre cheap

Mr. Bean's Holiday (2007)

Kako smo u zadnje vrijeme pisali samo o dobrim stvarima koje dolaze iz Hollywooda, red je da nešto i popljujemo. Inače, prava je patnja naći nešto o čemu se može pohvalno pisat, tako da ubuduće možete očekivati puno više ovakvih rivjua.

Mr. Bean, a.k.a. Rowan Atkinson, vratio se na (velike) ekrane nakon nešto dužeg odmora. I kao da je htio da nas iznenadi, pa je napravio baš film o svom odmoru. Iskren da budem, ja ovog čovjeka ne mogu nikako zamislit u nekom ozbiljnom folu, tako da me ne bi iznenadilo da su u filmu iskorišteni pravi, reality snimci, kao što je primjerice nedavno uradio i milione zaradio Borat. No, činjenica je da ovdje nema realnih scena, da su glumci profesionalci i da je sve rezultat klasične produkcije.

Ne znam da li sam ja ostario, ili su mi kriteriji porasli, ili mi je humor zastario, ili možda evoluirao, ali meni ništa nije bilo smiješno u ovom filmu. Volim Mr.Beana, gledao sam gotovo sve epizode te lude serije, ali film je stvarno loš. Ne znam koliko ima smisla pisati o samom filmu, pošto svi oni koji su nekada gledali neku epizodu, znaju kako to otprilike izgleda – Mr.Beana non-stop prate neke blesave situacije, koje on rješava na još blesaviji način. Dijaloga gotovo da i nema, nije ga bilo ni kada je snimao po Londonu, pa ga sigurno neće biti ni ovdje, kada odlazi na odmor u Francusku.

U principu, ovdje se baš i ne može govoriti o nekim klasičnim filmskim detaljima, jer ovo je u biti jedna produžena epizoda serije, gdje je radnja vrlo jednostavna – Mr.Bean dobiva nagradno putovanje u Francusku, gdje spletom okolnosti završava kao saputnik sa jednim 12-godišnjakom, a nakon toga im se pridružuje i jedna djevojka, koja je glumica i koja je krenula put Cannesa, gdje se održava premijera njenog filma.

Pošto je u posljednje vrijeme u modi da se neke stare, legendarne serije, sele na velike ekrane, izgleda da se i Mr.Beanu svidjela ideja da još šta klepi sa strane, pa je prihvatio ovaj, već rekoh, bezvezan projekat. Nema ništa loše u tome da se ugrabi ono što se ugrabit može, ali moje je da vam prenesem utiske i eventualno poštedim vaših 90 minuta, koje sigurno možete pametnije iskoristiti.

A možda je i jedini problem upravo u tome što ovo traje 90 minuta (i što se gledanje plaća!). Previše je to vremena za onakve budalaštine, što jes-jes. (Chop Top)

Filmomanija
http://filmomanija.blogger.ba
29/11/2007 19:32