beats by dre cheap

Trekkies (1997)

Star Trek je jedna od mojih najdrazih serija. Iskljucivo zbog The Next Generation sam postao fan SF-a. Pritom mislim na onaj kvalitetni SF, poput Blade Runnera, koji se vrti oko price, a ne oko efekata i svemirskog napucavanja. Iako je Star Trek imao i slabih epizoda (najvise u Voyageru i Enterpriseu), one najkvalitetnije definitivno spadaju u najbolje stvari ikad snimljene za TV. Originalna serija se vrtila od 66-te do 69-te, kada je otkazana. Ubrzo su sefovi shvatili svoju gresku (citavo vrijeme su imali gledanost koju su zeljeli, samo to nisu znali), a ono sto uslijedilo je bio veliki sok. Hrpa fanova je ubrzo od Star Treka napravila najveci kult, a sada je to vec toliko naraslo da postaje smijesno. Oni najludji fanovi su tema ovog dokumentarca, iako ga je mozda bolje nazvati komedijom. Pozitivna strana je pojavljivanje nekih legendi serije sa par zanimljivih prica. Mana je sto se nije bas previse fokusirao na same pocetke nego se pretvorio u komediju. Tako se u filmu pojavljuje hrpa likova koja je otisla stvarno predaleko pa mozemo vidjeti zenu koja dolazi na posao u uniformi gdje je ostali oslovljavaju cinom, zubar koji je uredio ordinaciju u Star Trek stilu i ciji zaposlenici nose uniforme, lik koji je izgradio vozilo iz jedne od epizoda i time ide u shopping i jos hrpu slicnih ludjaka. Buduci da vecina ovo nece pogledati moram da istaknem dvije najblesavije scene:
1. Na jednoj konvenciji glumac koji glumi lika zvanog Q je drzao govor. Bio je bolestan i pio vodu. Nakon govora voditelj je iz zezancije uzeo casu i rekao: ko zeli kupiti Q virus?. Pocelo je razbacivanje novcem, jedan je platio 1500$, popio vodu i trcao okolo vicuci: Ja imam Q virus.
2. Lik (koji bi napravio kose usi da ima love) je na nekoj konvenciji kupio pasos Ujedinjene federacije platneta koji je ustvari bezvezna zezancija, suvernir. Kad se vracao iz Meksika na granici je predao taj pasos, a carinik mu je udario pecat. Iako sam protiv svih stereotipa, pa tako i onih da su Ameri glupi, moram se zapitati kako je Amerika postala najjaca drzava na svijetu kad je u nju moguce uci sa pasosem izmisljenog interplanetarnog saveza iz 24. vijeka.
Iako ima par stvari na koje se svi mogu nasmijati, ovo je ipak prvenstveno za fanove serije. Inace ovo je jedini dokumentarac za koji znam da ima nastavak, Trekkies 2 iz 2004. (Spooky)

Filmomanija
http://filmomanija.blogger.ba
12/01/2006 10:27