beats by dre cheap

Creepshow (1982)

Svi fanovi horrora znaju ko su George A. Romero i Stephen King, i ovaj film je prava poslastica za sve fanove, jer su se udruzili otac zombija i strucnjak za horror price. Ovo ipak nije tipicni horror, baziran je na stripu iz 1950-ih i mjesavina je horrora i komedije. Film je sastavljen od pet prica, odnosno pet epizoda stripa.
Uvod prikazuje djecaka od 10-ak godina kojem otac baca u smece njegov omiljeni strip, Creepshow. I tada pocinje prva prica, "Father's Day". To je prica o Bedeliji, zeni kojoj je otac stalno dosadjivao i zanovijetao joj, te ga je ona naposljetku i ubila. Citava familija zna da je ona ubica, ali niko nema dokaza. Familija se tradicionalno okuplja na dan oceva, a Bedelija odlazi na njegov grob. Tada otac izlazi iz groba i opet joj pocinje zanovijetati, i krece u ubilacki pohod, sve dok mu neko ne napravi tortu.
Druga prica je "The Lonesome Death of Jordy Verrill". Centar price je usamljeni retardirani Jordy Verill koji nalazi u dvoristu meteor i razmislja sta da radi sa njim. Pokusa ga prepoloviti i tada za njega pocinju problemi, jer mu po tijelu rastu nekakvi lisajevi. Posto ga je cijelog prekrilo, Jordy je u nemoci pocinio samoubistvo i poginuo u samoci.
Treca prica je "Something To Tide You Over". Richard dolazi kod Harryja i govori mu da je oteo njegovu djevojku Becky (koja je njegova bivsa), i da ukoliko zeli da je vidi zivu podje sa njim na plazu. Tamo ga je zakopao u rupu i postavio pored njega TV na kojem je Harry mogao da vidi Becky u rupi u kakvoj je i on sam. Richard ih ostavlja u rupi da ih plima ubije. Ipak, Harry i Becky se vracaju da mu se osvete.
Cetvrta epizoda je "The Crate", i ima poprilicno dosadan uvod. Henry ima zenu Wilmu koja mu stalno zanovijeta, prica kako ne moze bez nje i slicno, a on joj se ne smije oduprijeti. Na drugoj strani imamo profesora Dextera koji sa jos jednim profesorom otvara sanduk star stotinjak godina, i iz njega izlazi nekakvo cudoviste nalik Jetiju i jede jednog profesora. Dexter obavjestava Henryja, kojem na pamet pada monstruozna ideja, namamice Wilmu u laboratoriju da je stvorenje pojede.
Zavrsna epizoda je "They're Creeping Up On You", i garantujem da ce isprepadati zene. Upson Pratt je ekscentricni bogatas i hipohondar koji zivi sam u apartmanu i mrzi bubasvabe, koje mu se svako malo pojavljuju. Nakon kolapsa elektroprivrede, njemu se u apartmanu pojavljuje na hiljade buba, koje ce mu na kraju i doci glave.
Na kraju se vracamo na djecaka sa pocetka price koji je kupio voodoo lutku iz Creepshow stripa i pomocu nje muci starog zato sto mu je bacio strip.
Genijalan horror koncept, uvod u svaku epizodu je uradjen u strip fazonu, i prava je steta sto horror legende poput Kinga, Carpentera, Crawena, Romera i drugih cesce ne saradjuju. A da spomenem i glumce. U prvoj epizodi Ed Harris, u drugoj glavni lik je Stephen King, koji glumi Jordyja Verrilla, a u trecoj mozemo vidjeti Leslieja Nielsena u ulozi bolesnika Richarda, te Teda Dansona kao Harryja. (Jux)

Filmomanija
http://filmomanija.blogger.ba
09/02/2006 15:04